det går fanimig inte att välja en disneyfavorit.

okey dumma frida var tvungen börja prata disney. så ja. Det här med favoriter rymdes inte riktigt i en futtig liten kommentar så vi gör såhär istället.

1. På första plats kommer faktiskt Prinsessan och grodan. Jag älskar musiken och alla de scener när grodprinsen tittar sådär fint på tiana..

ååh hihi♥ Men jag stör mig lite på att det alltid ska sluta med att folk av samma hudfärg blir tillsammans. bara vit-vit eller svart-svart. kan aldrig vara blandat. Sen så är det ju många fler saker som fattas i disney(andra sexualiteter än hetero till exempel) men ja. fina filmer i övrigt.
2. Mulan. Älskar draken och musiken. Och hennes fina armévänner.
3. Janne Långben the Movie! Kanske för att han som gör rösten till max också spelar thorleif i bert. Och thorleif är min absoluta favorit. Men alltså, filmen är bra, jag älskar den inte bara för finrösten. Den är fin. hihihi.
4. Mästerdetektiven basil mus. Bara för att jag var kär i Basil när jag var liten. hahah älskar att onda råttan heter råttigam men alla måste kalla honom för mus.
5. Herkules. Mest för färgerna och musiken. jag menar hallå:

Yes please.
6. Peter pan. Därför att, ja, peter.
7.
Jag vill säga aladdin därför Peter Jöback har en fin röst och jag vill också ha en tiger och de där små glasdjuren som sultanen staplar på hög ser så goda ut. Men jag vill nog hellre välja skattkammarplaneten. De kan få dela. Eller nä. Aladdin får se sig besegrad.
8.Aristocats.
9. bernard och Bianca.
10. Okey men då kan aladdin få vara tia så får vi ett jämnt tal till och med!!

MISTER ALADDIN SIR WHAT WILL YOUR PLEASURE BE?
Oj vad sugen jag blev på disneymaraton nu. undrar om listan ändras om jag ser alla filmer igen. Möjligheten finns.
ps. Hatar Törnrosa och askungen. Tråkigare filmer finns inte. Speciellt törnrosa. blöööh(förlåt den som har den som favvo). Men det är fint när hon dansar och klänningen skiftar färg. Jag skrev förresten om mina fem favoritdisneylåtar i somras tror jag det var. Där ser man! fast jag tog mig friheten att byta plats på nummer två och tre. råttigam är fan bättre än thomas o’malley, förrmos.
ps2. klart man måste nämna lejonkungen, men den känns liksom för uppenbart bäst för att ens behöva stå med på listan.

This entry was posted in , and tagged . Bookmark the permalink.

3 åsikter om det går fanimig inte att välja en disneyfavorit.

  1. Limp. says:

    DISNEY MARATON <3 I AM SOOO ON! nu kanske jag borde göra en lista också men nej. No. Orkar inte.

  2. väldigt anonym och hemlighetsfull för det är ju kul says:

    Vad tycker du om lejonkungen då? BÄST JU!

  3. frida says:

    ÅH, Långben the movie var den första filmen jag såg på bio! fortfarande lika bra <3 förstår dock inte varför alla är så kära i Peter Pan, filmen är bäst, men ändå.. nej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>