4 små äventyr.

här kommer sista bilderna från stockholm plus fyra små äventyr(det ena mer spännande än det andra) som vi råkade ut för i huvudstaden!!

1. jag och limpan satte oss ner på tunnelbanan, mest bara för att sitta nånstans. Vi var helt slut. när vi var framme vid fridhemsplan där vi skulle av kände vi bara att nej. vi är inte redo. så vi satt kvar ett tag till, ända tills vi hamnade i solna. och jag kände att det var ödet för jag hade fått höra att här låg minsann glenn miller café! Så vi klev av här vilket leder till äventyr nummer 2!

2.Jakten på Glenn Miller Café. Första dagen i stockholm såg jag en affisch om detta mytomspunna café(som visade sig vara en restaurang). Eftersom jag tycker Glenn Miller var en hyvens man som kunde det här med musik så ville jag väldigt gärna dit. Eftersom jag inte hade nåt annat på mig än en skruttig icatelefon frågade jag pappsen om han kunde kolla vars det var. japp. brunnsvägen 21 i solna. Så där hamnade jag och limpan. Och eftersom jag inte riktigt visste var vi skulle ringde jag till cafét. “jaha.. är du i solna.. då går du först och främst till tunnelbanan och åker till hötorget!”. hehe. Så vi for dit. Och där mötte vi klaris, som tog fram en käck liten karta i sin mobil. Och vi gick dit. Och det var jättefint. Litet, mysigt, underbar och fullt av massa gubbar. Dock väldigt dyrt. Jag och mina kompanjoner(som hade en timma på sig att äta före vi skulle möta upp resten av klassen) bestämde oss för att åka till ett annat ställe, och återkomma när vi hade månadslön. Jag behöll menyn som en påminnelse till framtidsmoa. Jag måste äta där. Måste måste.3.kusliga vakter på riksdan försökte typ ragga, tror jag. deras närmanden var ytterst misstänksamma! “oj vilka trevliga vakter” tänkte jag när jag anlände, sen fick jag höra att dom var jätteotrevliga mot andra. tycker inte om folk som är så. plus olämpligt att fråga skolflickor om de “har fest eller”. NEJ VI HAR INTE FEST VI ÄR PÅ STUDIEBESÖK I RIKSDAN SER DET UT SOM ATT VI FESTAR ELLER?? GÖR DET DET?! FÖR JAG TROR DET SER UT SOM ATT VI ÄR JÄVLIGT LESS OCH BARA VILL HEM MEN DET KANSKE ÄR SÅ DINA FESTER SER UT, VAD VET JAG.4.Jag kräktes i en busskur också. Hade just kommit ut från tunnelbanan och jag gick bestämt dit för jag behövde sitta ner. MEN HOPPSAN jag kräktes visst lite också. uäh uäh. limpan klappade på ryggen och vaktade mig som den lilla coyote pup jag faktiskt var. Det körde just förbi en buss och när en tant + alla andra “stirrade med milt intresse” på mig så blängde hon beskyddande på dom. Bästa nurse lina. Undrar hur det såg ut. prins i gul jacka och rosa peruk som sitter och pukar. hade säkert blivit en fin bild om det sprungit förbi en fotograf alldeles just då(menar det. fint konstverk. hade nog kallat det för “många intryck – liten kropp”).


och det var den stockholmsresan!

This entry was posted in främmande platser and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>