Kan du tänka dig en bättre söndag?

Tänk dig följande: du vaknar upp och mår som du förtjänar efter en lördag på trästocks. Du vill väldigt ogärna jobba men du tänker dig att fyra timmar det är ju ca ingenting, vad du däremot inte vill göra efteråt är att gå hem igen till din mörka stökiga källarlägenhet med tillhörande tomma kylskåp, så du säger till limpan aningens för ivrigt att du vill följa med henne hem! Limpan som alltid haft förståndet i behåll finner filmen Hairspray i din bokhylla så hon stannar kvar i din lägenhet och diskar upp den och leker med bakpulver på spisen osv tills du slutar kvart över fyra och hon hämtar upp dig på jobbet till och med.

Sen traskar ni till ica och köper lite chips(dilldipp har du redan tagit med dig från ditt lilla dilldippförråd) innan ni åker iväg till hennes sommarstuga och äter paj och potatismos och jordgubbar och mojitotårta(HUR PERFEKT FRÅGETECKEN?!) och sen bastar ni i världens finaste lilla bastu med ett stort fönster ut mot sjön! Och du erkänner för limpan när ni ska hoppa från bryggan att jag tror inte du sett denna sida av mig, men jag är lite av en badkruka faktiskt. Och hon säger “ja, det hade jag kunnat lista ut” och när du frågar lite förnärmat varför då så berättar hon att du har problem med temperaturskillnader. Du sätter dig ner på knä för att skölja ansiktet i vattnet.
“Det har jag aldrig tänkt på” utbrister du, och får något av en självinsikt. “Det förklarar ett och annat”.

Tänk dig sen att när du bastat lite till och hunnit bli varm springer du ner för bryggan och hoppar i vattnet, och det är alldeles för kallt men hela kroppen vaknar till liv och du hade glömt bort hur skön den känslan är. Plötsligt förstår du din syster och hennes längtan efter att bo i ett stort gammalt hus mitt ute i skogen nånstans.

Sen åker ni hem till hennes hus och äter dina favoritchips med din favoritdipp och dessutom perfekta popcorn, dricker te och tittar på nån mysig liten film med freddie prince jr och du får sova i hennes systers rum som faktiskt är ditt stamrum men du har inte sovit där sen du hade magsjuka i mars nångång. Därför förknippar du det lite med kokat kylt vatten och blåbärssoppa men det gör som ingenting ändå för du känner dig som att du är hemma på nåt sätt.

Sen vaknar du upp helt utvilad till en hemtrevlig tystnad. Limpan är på jobbet och du får rota runt i hennes kylskåp hur mycket du vill. Du blir överlycklig när du finner jordgubbssylt att ha i ditt fil och nu sitter du själv i en stor soffa med en filt på benen och dricker ett te som heter sommarsol.

Kan du tänka dig det? mvh jatack!

This entry was posted in SKRIVERIER, . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>