varning för långt menlöst inlägg om raw food!!

I somras berättade Klara för mig om raw food. Redan då tyckte jag det lät ganska intressant, och ju mer jag tänkte på det, desto mer spännande verkade det! Så jag och limpan bestämde oss för att testa! Nu har jag käkat raw i lite över en vecka. Raw food innebär alltså att man inte äter någonting som upphettats över 42 grader, vilket I SIN TUR innebär en hel vecka utan pasta, västerbottenspaj och varma mackor. BRA JOBBAT MOSEN säger jag då bara!! Jag har bara ätit massa olika mixer, frön och nötter och grönsaker och frukt(om man bortser från min dagliga havregrynsgröt, som inte räknas som rå även om man gör den som en liten havresmoothie, eftersom havregrynen är behandlade med värme på något sätt)! Detta har känts väldigt skumt eftersom dels äter man aldrig varm mat, och dels blir man mätt på ett helt annat sätt, det är liksom inte den där tunga mättnadskänslan i magen utan snarare en slags lätthet.. Alltså det känns väldigt underligt, man känner sig inte mätt förrän man ska ta sig en till tugga och känner typ “NEJ JAG ORKAR JU FAKTISKT INGET MER?!”. Och sen att man typ måste planera vad man ska äta i förväg, eftersom man ofta måste blötlägga och torka grejer i typ tio timmar. Varje gång jag gått till jobbet har jag haft nåt i ugnen på typ 40 grader med luckan på glänt. Sen så har jag fuskat lite med en och annan bulle och även en liten chipspåse(som jag inte tycker gills eftersom den förtärdes under ett väldigt svagt pmsinfluerat ögonblick och sådana ska man bara glömma bort) hehe. Och nu när jag skulle fara hem så sa jag att nu får jag äta precis vad jag vill!
Fyfan alltså när jag kom hem och fick unna mig en rostmacka med ost på. FYFAN! Vilken jävla stor dos lycka koncentrerad i en(och en till..) liten rågkaka. Det var för mycket för mig att hantera! Det var det på riktigt. Kastade i mig dom så jag fick ont i magen :( Kanske var lite överivrig. heh

små frökex som det är väldigt svårt att bara äta en av. Helt ärligt, detta plus cashewsmör är typ GODARE ÄN KANELKNÄCKE TILL OCH MED?!

Alltså jag råkade typ förgifta min egen far med denna förrädiska chokladgegga igår. Det är nämligen hasselnötter i som min far är dödligt allergisk mot. VEM FAN BERÄTTAR INTE FÖR SIN DOTTER ATT MAN ÄR ALLERGISK MOT HASSELNÖTTER?? Nu slutade ju det hela bra eftersom han inte åt så mycket men jag fick en väldigt otäck känsla i magen :/ när jag var ute och gick med linda var jag tvungen kontrollringa till pappsen för att kolla att han fortfarande levde hahah. Hann få panik och säga “LINDA HAN SVARAR INTE LINDA HAN ÄR DÖD” när han inte svarade på tre signaler.. pinigt.

rå pesto med zucchinipasta, MM-HM.

detta skulle till att bli så kallad pizzadeg raw style!! Alltså jag tycker ändå om det här väldigt mycket. Det är goda grejer man äter PLUS att man får mixa saker! Men jag tror inte jag skulle klara av att äta det hela tiden. Jag är väldigt fäst vid varm mat. När jag funnit något som kan göra mig lika lycklig som hemmagjord pizza eller chips lyckas med då kan jag fundera på saken. Kanske. SÅ NU SKA JAG FANIMIG BAKA GAMMALT HEDERLIGT HAVREBRÖD! Om ni orkade läsa hela detta inlägg så får ni en stjärna av fröken moa.

This entry was posted in MAT&FIKA, NO POO OCH ANNAT SKUMT and tagged , . Bookmark the permalink.

2 åsikter om varning för långt menlöst inlägg om raw food!!

 1. mikkiz says:

  Hihihi jag fpr en stjärna :D

  Jag tycker du kan berätta mer senare om raw food. Låter ju faktiskt skitgottt :D
  Visa mer bilder på det du lagar :D

 2. KLARRPOLARRR says:

  mmmmm alltså det där fröbrödet är fenomenalt gott! åt det första gången hos fippes mamma som hade bakat! jättesimpelt att göra själv!
  själv går det ju som sagt lite sisådär med raw food planerna. ;) har tyvärr inte tiden som krävs för att efterforska recept och laga denna typ av kost pga mina studier. hehe. du ska se mina matlådor på le universite! har ätit veg. lasagne hela veckan haha. så går det när man gör storkok!

  Hoppas vi hinns ses något i helgen förresten! fillip fyller år så jag är i skeå fre-lö!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>