Jag heter Moa och jag är beroende av bananer. (kapitel ett) OBS BASERAT PÅ EN SANN HISTORIA

Jag tänker mig att jag sitter i ett dåligt upplyst källarrum nu, vilket jag ju egentligen gör men skillnaden är att det inte är min lägenhet utan en samlingsplats för någon form av AA-medlemmar, fast vi är inte alkoholister utan bara beroende av saker. Vi sitter ungefär tio personer i en cirkel mitt i rummet och mittemot mig sitter ledaren Eva-Lena, som har på sig en grön kofta och ser snäll ut. När jag pratar nickar hon uppmuntrande och när jag sagt något bra uppmanar hon de andra att applådera.
“Hej” börjar jag försiktigt och tittar åt min vänstra sida, på Sverker, Bowiemissbrukaren som också är ny i gruppen, innan jag fortsätter: “jag heter Moa Hedman och jag har nu varit ren från mitt bananberoende i ett dygn”
“Hej Moa” säger gruppen i kör och applåderar lite halvhjärtat. Tre stolar ifrån mig åt höger sitter Frans, som enligt honom själv inte kan fungera normalt om han inte klär ut sig och lever sitt liv som om han vore Mat-tina, och bredvid honom sitter Ellen, som har svårt att uttrycka sina känslor om det inte är med hjälp av maskinenlåtar. jag tar ett djupt andetag och fortsätter berätta.
“Sedan i somras ungefär har jag ätit kansken fyra bananer per dag och även fast jag i typ september började känna att det blev kliigt i munnen av att äta bananer så kunde jag inte sluta.”
Jag avbryts av Ellens iphone som spelar upp en maskinenlåt. “Jag har försökt, men jag kan inte sluta” är frasen som hon spelar upp på repeat ungefär fem gånger innan Eva-Lena säger till på skarpen.
“Varför Ska Vi Gå Ut” säger Ellen stolt och sträcker på sig där hon sitter.
“Jag vet inte, jag tycker vi ska stanna här så länge som möjligt!” säger Lisen, den äldsta i gruppen. Hon har gått hit en gång i veckan i femton år. Hon är nämligen beroende av att sitta i en ring och prata om sitt beroende.
FORTSÄTTNING FÖLJER

This entry was posted in fulheter, SKRIVERIER and tagged . Bookmark the permalink.

En åsikt om Jag heter Moa och jag är beroende av bananer. (kapitel ett) OBS BASERAT PÅ EN SANN HISTORIA

  1. Pingback: oktober 2012 | Prins Mos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>