“Mina hårda tider som bananmissbrukare” eller “Hur fan kom det här till att bli en följetong?”. KAPITEL TRE

“Jag vill helst inte prata om mitt beroende med andra” säger jag och stämningen förändras på två sekunder. Eva-Lena skruvar på sig besvärat när jag fortsätter; “Det slutade illa sist”.  De andra i gruppen tittar skrämt på mig. Hermans öga rycker liksom till som om han trodde att jag mördat en människa.
“Jag har inte mördat någon, Herman” fräser jag och han blir ännu räddare. Om det finns något som skrämmer honom mer än mördare så skulle det väl vara uppmärksamhet.

Jag berättar om den gången jag bestämde mig för att dela med mig av mina bananbekymmer med en kollega, som genast tog på sig rollen som min stöttepelare. Hon sa att nu får du inte köpa några fler bananer och jag sa att det skulle jag inte göra heller, liksom vem är hon att kontrollera mina bananinköp. Jag tänkte att what she doesn’t know doesn’t kill her. Om jag råkar köpa en banan eller två är det väl inte hela världen. Men när jag gick till grönsakshyllan för att köpa mig BARA TVÅ BANANER(jag kan ju börja med att trappa ner iallafall) VEM VAR DÅ INTE DÄR OM INTE HON?! Min röst bryter sig lite när jag säger detta och jag måste ta en paus. Ellen tar min hand och säger ingenting.
“v-vad hände?” stammar Rita fram perplext. Rita är gruppens yngsta medlem, som sorgligt nog är här för hennes bläckvardberoende.
“Jag smög mig förbi henne likt en ninja i och ren panik grabbade jag tag i en hel klase bananer. Jag vet inte om hon hann se mig eller inte. På väg hem bröt jag ihop och kastade i mig två bananer medan tårarna föll nerför mina kinder. Jag har aldrig känt mig så världelös”

När jag berättat klart tar jag ett djupt andetag och tittar upp på gruppen. Frans sniffar till och torkar en tår ur ena ögonvrån och de flestas ögon glänser. Den enda som faktiskt inte ser berörd ut är Eva-Lena, som mest bara ser ut som att hon vill åka hem till sin normala familj. Okänsliga subba.

This entry was posted in fulheter, SKRIVERIER and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>