tre alternativ till mjölk!

Eftersom jag är typ lite för kär i min lilla mixer så är det som att jag alltid letar efter saker att mixa! Blev väldigt till mig när jag såg receptet på sojamjölk som följde med bruksanvisningen så det var jag tvungen att testa! Och sen föll det sig som naturligt att testa rismjölk och havremjölk också !! Er vördade prins gjorde som följande:

Alternativ 1: Blötlägg typ en dl sojabönor i minst fyra timmar. mixa ihop med tre dl vatten och KBAM

så har du en liten mjölkliknande röra. Sen så silar man genom en duk typ och kokar upp! Om man vill tillsätter man lite sukres och sen häller man över det i en snofsig glasflaska! Smakar väldigt skumt om man inte tillsätter socker eller typ kanel eller nånting.. väldigt skumt men sen så är jag ju inte så mycket för sojamjölk heller. det smakar ju typ plast?? plast och död och eländes elände!

Alternativ 2: Blötlägg en dl ris i fyra dl vatten över natten(eller koka riset före om man inte orkar vänta så länge), och vill man vara extra tuff kan man ha i en kanelstång.  Mixa i en lagom kort låt(t ex Do you believe in magic av the lovin spoonful. perfekt rismjölkslåt) och sila bort risgegget! klartski!

Alternativ 3: MIN FAVO. Man tar ungefär en dl havregryn plus tre dl vatten och pyttelite smaklös olja och låter stå i tre otislåtar.

sen så mixar man och silar bort kolijoxet! Detta är typ busenkelt och busgott och bara MM. Sådärja det var allt från Dagens Mixeraktivitet med Prins Mos. Stay tuned för nästa gång ska vi göra nåt riktigt gott!!! mvh nu ska jag rita en katt.

This entry was posted in MAT&FIKA and tagged , . Bookmark the permalink.

En åsikt om tre alternativ till mjölk!

  1. Äman says:

    VAR FAN HÅLLER DU HUS NÄR JAG HITTAR ROLIGA LÄNKAR ATT DELA MED MIG AV?!

    http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.se/2012/10/det-ar-bara-dunka-dunka-i-radio-dalarna.html

    Han har en gardinstång på sin antenn och hans favoritlåt är ‘Rallar-Anton’ med Kjell Andersson!! HÖR BARA!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>