NALLA GER SVAR PÅ TAL

Hej Kära läsare! Nu är det då alltså dags att publicera det inlägget där Nalla svarar på era problem, pga semester och diverse kaktvister har vi på prinsmos inte kunnat samarbeta med Nalla på ett tag, men den krisen är nu överkommen och därmed kan vi publicera detta något försenade inlägg.

Fråga: Kära nalla, jag har en vän som jag känt typ för evigt. Problemet är att hon har börjat bi jätte kaxig och otrevlig. Jag frågade henne om jag fick ta en macka hemma hos henne och hon sa NEJ jätte elakt och skrattade. Jag började grina och gick hem så klart och hon verkar inte förstå att det sårar mig att hon står och skrattar i dörröppningen tills jag kommit hem. Vad ska jag göra för att hon ska fatta att jag inte kan ta det här längre?!?!

Nalla svarar: Hej Anonym! Det jag kan urläsa ur din text är att du är gravt osäker och förmodligen även lite småtråkig? Det du kan testa är att stå framför spegeln och träna på kaxiga kommentarer som du så småningom kommer kunna använda på din kompis. på så sätt visar du att ni trots allt befinner er på samma plan, och när hon inte längre känner sig överlägsen så kommer hon gladeligen dela med sig av sina mackor. Lycka till!!

Fråga: hej nalla! Jag vill bara börja med att säga att du är best.
I alla fall! Jag skulle behöva lite hjälp. Det är så att jag har ett dilemma. JAG ÄR TILLSAMMANS MED 2 TJEJER SAMTIDIGT!!!!! Jag har inte sagt något till nån av dem för jag gillar dom båda lika mycket! Kan man va tillsammans med två stycken samtidigt?? Jag frågade min kompis Ralf och han sa att det borde gå bra så länge man höll det hemligt för dem. Vad tycker du?? Snälla hjälp!!
hälsningar ruben.

Nalla svarar: Jag tycker det låter mest som att Ralf är avundsjuk. Du ska inte lyssna på honom, skit i alla haters och kör ditt eget race!!!!!!!!! ps. glöm inte bort att äta dina grönsaker.

Fråga: Bäste Nalla Björn.
Det är så att jag tampas med ett sannerligen betungande problem.
Jag har länge tampats med min rädsla för russin.
Detta kan låta som ett lättöverkomligt hinder men då jag älskar lussebullar och kan inte baka själv så blir det problematiskt. När jag går ut och fikar brukar jag be om att servitriserna ska peta ut dem i förväg men det är mycket sällan som detta går vägen.
Jag har gått alla möjliga tänkvärda självhjälpskurser för att försöka få bukt med min fobi men ingenting hjälper! SNÄLLA!! finns det någonting du kan rekommendera??! (har redan provat akupunktur, gruppterapi, självförsvar mot russin etc.) tack på förhand! // MAHJ-LIHS 

Nalla svarar: Hej Mahj-lihs! Har du provat att äta russin?? De smakar faktiskt jättegott. Jag skulle vilja dela med mig av ett mycket vist ordspråk jag fick lära mig när jag var i din ålder och även jag var vilse i denna stora värld: Dont deny it before you try it. Hoppas att det var till någon hjälp!!! Ps. visste du att statistiken pekar på att väldigt rädda unga kvinnor får sin mens senare i livet än andra. Om du redan fått din mens så tycker jag du ska ta dig en rejäl funderare – är du verkligen rädd?? Lita på din kropp!

Och det var allt ifrån veckans “Nalla ger svar på tal”! Har ni några pinsamma eller jobbiga dilemman går det bra att kommentera nedanför eller skriva in till nalla@bloggpsykologerna.se

This entry was posted in fulheter and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>