PAPADUM WITH MINT CHUTNEY

IMG_2570
Som ni kanske vet är jag helt besatt av indisk mat. Fått nåt konstigt ryck(brukar få såna ibland. t ex sushirycket som varade några månader och nu nästan dött ut helt.) och vill bara äta indiskt hela tiden! Sakta men säkert prövar jag mig på mina favoriter hemma och i söndags när min bästaste favvograbbis tog mig till en perfekt outforskad SUPERBILLIG nöt o fröbutik så såg jag nåt intressant i ögonvrån. vände mig om sakta och möttes av detta:
IMG_2560
såna där äckligt goda hårda små bröd man brukar få på indiska resturanger!!!! mmm blev så lycklig. kosta ba 99 cent så jag blev så illa tvungen att köpa. sen så blev jag ju så illa tvungen att göra den där horgoda mintsåsen de brukar servera till!!! (blir tvingad till mycket. har inget lätt liv)

You know these hard little crackers they always serve in indian resturants? Papads or papadum or what they’re called.. For me they were undiscovered until this year when I entered my Indian food-phase(I have a lot of foodphases. the last one was sushi) and now I love them! So when I found them in a random shop in Raval and they cost 99 cents I simply had to buy. = also had to make that delicious green sauce to it!! Heres the recipe:
IMG_2559

You will need:
2,4 dl Coriander leaves
1,2 dl mint leaves
1 green chili
1-2 cloves of garlic
juice from 1/4-1/2 lemon, depending on the size
salt and cummin

step 1. Blend everything together and eat with papads! :-”)
step 2.  Die happy.

IMG_2562

This entry was posted in MAT&FIKA, NO POO OCH ANNAT SKUMT and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>